Bezoek, eet, drink, trouw, feest en/of overnacht op de ss Rotterdam

 ss Rotterdam

ss Rotterdam

3e Katendrechtsehoofd 25.

De ss Rotterdam is een voormalige oceanenliner die nu als hotel en museum in Rotterdam ligt. Het schip werd in 1959 gebouwd voor de Holland-Amerika Lijn en vaarde tot in de jaren 80 op de trans-Atlantische route tussen Europa en Noord-Amerika. Na een carrière als cruiseschip, werd het schip in 2000 gekocht door de Stichting Hotelschip Rotterdam en gerestaureerd tot een hotel en museum.

 

Bezoekers kunnen nu een rondleiding krijgen over het schip, waaronder de brug, de machinekamer, de eetzaal, en de passagierskamers. Er zijn ook verschillende exposities over de geschiedenis van de Holland-Amerika Lijn en het leven aan boord van een oceanenliner. In het hotel kunt u verblijven in een van de kamers die zijn ingericht in de stijl van de jaren 50 en 60.

 

De ss Rotterdam ligt aan de Maas in de haven van Rotterdam en is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Het is een unieke ervaring om te verblijven in een echte oceanenliner en tegelijkertijd een stuk geschiedenis van Nederland te ontdekken.

 

ADRES
3e Katendrechtsehoofd 25
Rotterdam

TELEFOON
010 297 30 90

WEBSITE
ss Rotterdam

Tips:
Een deel van dit schip is vrij toegankelijk. Er zijn ook horeca gelegenheden aan boord.