Beleef de unieke architectuur van Rotterdam vanaf de Erasmusbrug

 De Erasmusbrug

De Matroos en het Meisje Restaurant in Rotterdam

Willemsplein.

Een iconische brug in Rotterdam, gelegen in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De brug, die is vernoemd naar de Nederlandse humanist Desiderius Erasmus, is een symbolisch element van de stad en is ontworpen door de Nederlandse architect Ben van Berkel.

De Erasmusbrug verbindt de Rotterdam centrum met de stad de zuid kant van de stad en is een belangrijke verkeersader voor zowel personen- als overig verkeer. De brug is ongeveer 800 meter lang en is opvallend vanwege haar witte kleur en haar unieke gebogen vorm.

Vanaf de Erasmusbrug biedt het uitzicht op de stad Rotterdam en de omgeving een panoramisch uitzicht. De brug is daarom een populaire bestemming voor toeristen die de stad bezoeken. Er zijn ook verschillende restaurants en cafés in de buurt van de brug waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de brug en de stad.

In de avonduren is de Erasmusbrug prachtig verlicht en biedt het een prachtig uitzicht op de stad. Al met al is de Erasmusbrug een belangrijke bezienswaardigheid in Rotterdam en een must-see voor bezoekers aan de stad.

Tips: 

Bekijk het centrum eens vanaf zuid.

Vanaf de Holland Amerikakade is het uitzicht uitzicht al prachtig.

Ook vanuit Dudok aan de Maas, restaurant HMB en Aqua Asia Club heeft us een prachtig zicht op de stad.

De Holland Amerikakade is gelegen op de Kop van Zuid waar talloze restaurantjes zijn gevestigd en het Nieuwe Luxor theater.