Een stille oase waar je niet veel andere mensen tegen zult komen.

 Tuin Schoonoord

Tuin Schoonoord IN-Rotterdam

 Kievitslaan 8.

Historische Tuin Schoonoord, een prachtig stukje groen erfgoed in Rotterdam. Deze tuin is een uniek en beschermd Rijksmonument en herbergt een rijke verzameling aan flora en fauna.

De tuin is oorspronkelijk ontworpen in Engelse landschapsstijl en beschikt over talloze historische elementen die zorgen voor een unieke sfeer. Bij binnenkomst via de gemetselde boogbrug en het 18e eeuwse toegangshek wordt u begroet door de reusachtige Libanonceders en de Bruine Beuk uit ca 1860, die als blikvangers fungeren.

Vervolgens kunt u genieten van honderden plantsoorten, waaronder oude venijnbomen, Gunnera-planten, een trompetboom, een vleugelnoot en een Amerikaanse tulpenboom. Maar ook de weelderige vijver trekt de aandacht en zorgt voor een rustgevende sfeer.

In de Historische Tuin Schoonoord is ook veel aandacht voor fauna. Zo zijn er maar liefst 8 bijenvolken te vinden en zwemmen er Japanse karpers in het water. Maar ook de ijsvogels en de bosuil voelen zich thuis in deze groene oase.

Kortom, de Historische Tuin Schoonoord is een unieke en bijzondere plek waar u kunt genieten van een prachtige collectie aan flora en fauna en waar u even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Kom langs en ontdek deze groene parel in het hart van Rotterdam!