Unieke architectuur in Rotterdam: Bezoek de iconische Kubuswoningen

 De Kubuswoningen

De Matroos en het Meisje Restaurant in Rotterdam

Overblaak 70.

Een reeks unieke, kubusvormige huizen in Rotterdam die bekend staan om hun moderne architectuur en design. De huizen zijn ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom en werden gebouwd in de jaren 70. De huizen zijn opgebouwd uit kubussen die op hun kant zijn geplaatst en op elkaar zijn gestapeld, wat leidt tot een uniek en opvallend ontwerp.

De Kubuswoningen zijn een populaire toeristische bestemming en kunnen worden bezocht via een rondleiding die wordt gegeven door een gids. Tijdens de rondleiding kunnen bezoekers meer te weten komen over het ontwerp en de geschiedenis van de huizen en hebben ze de kans om de huizen van binnen te bekijken. Maar ook zonder gids kunt u deze woningen bezoeken en tegen betaling de Museumwoning van binnen bekijken.

Al met al bieden de Kubuswoningen een unieke en interessante ervaring voor bezoekers aan Rotterdam en zijn ze een must-see voor liefhebbers van moderne architectuur.

Tips:

Deze locatie bevindt zich aan de rand van het winkelgebied en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets en de auto. Combineer uw bezoek met een bezoek aan de Markthal op enkele meters afstand. De Markthal beschikt ook over een parkeergarage.