Ontdek culturen van over de hele wereld in het Wereldmuseum Rotterdam

 Wereldmuseum Rotterdam

De Matroos en het Meisje Restaurant in Rotterdam

 Willemskade 25.

In Rotterdam is een museum dat zich richt op de culturen en kunstvormen van verschillende landen en regio’s over de hele wereld. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 35.000 objecten, waaronder kunstwerken, sieraden, textiel, muziekinstrumenten en andere culturele voorwerpen uit Afrika, Oceanië, Azië, Latijns-Amerika en andere delen van de wereld.

De collectie van het Wereldmuseum Rotterdam is voornamelijk samengesteld uit schenkingen en legaten van particulieren, zoals kunstverzamelaars en zakenmensen. Het museum biedt regelmatig tentoonstellingen met wisselende thema’s, zodat bezoekers steeds weer iets nieuws kunnen ontdekken.

Het Wereldmuseum Rotterdam is een uitstekende bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in andere culturen en kunstvormen. Het biedt een unieke kans om meer te leren over de rijke culturele diversiteit van de wereld en hoe deze zich heeft ontwikkeld door de eeuwen heen. Het museum is zeven dagen per week geopend en biedt ook rondleidingen en educatieve programma’s voor bezoekers.