De Ballentent – een Rotterdamse klassieker met karakter

 De Ballentent

DE Ballentent rotterdam

 Parkkade 1.

Als je op zoek bent naar een typisch Rotterdamse eetervaring, dan moet je zeker eens een bezoek brengen aan De Ballentent. Dit is een echte Rotterdamse klassieker die nog steeds veel locals en toeristen aantrekt.

De Ballentent zelf is een ouderwets gezellig café-restaurant dat bekend staat om zijn gehaktballen en andere traditionele gerechten. De inrichting is authentiek, met een ouderwetse bar, houten stoelen en tafels, en oude foto’s aan de muren. Het interieur heeft iets weg van een bruine kroeg, maar dan met een typisch Rotterdamse twist.

Het menu van De Ballentent is simpel maar lekker, met als hoogtepunt natuurlijk de gehaktballen in jus. Deze worden geserveerd met een flinke portie friet en groenten en zijn de favoriet van veel bezoekers. Daarnaast zijn er ook andere klassiekers te vinden, zoals bitterballen, uitsmijters en pannenkoeken.

Een bezoek aan De Ballentent is niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een culturele. Het café-restaurant is gevestigd aan de Parkkade met zicht op het water en aan de voet van de Euromast.

De Ballentent is ook een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en je kunt er dan ook een mix van locals en toeristen vinden. De bediening is vriendelijk en gastvrij en zal je graag helpen bij het maken van je keuze.

Al met al is De Ballentent een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een authentieke Rotterdamse eetervaring. Of je nu wilt genieten van een lekkere gehaktbal of gewoon een gezellige avond wilt doorbrengen met vrienden, De Ballentent is een bezoekje waard!

ADRES
Parkkade 1​
Rotterdam

TELEFOON
010 436 0462

WEBSITE
De Ballentent

Tip:

De Ballentent is ook een prima vertrekpunt voor een wandeling door Het Park met daarin het Parkpaviljoen, Het Heerenhuys (Dudok in het Park), Koetshuis (Parqiet), Villa Parkzicht (The Harbour Club), Noorse Kerk (Sjømannskirken), Chalet Suisse (Hkiki), Parkheuvel en de Euromast.

Of via de Parkkade, Westerkade langs de Veerhave (Jachthave) via het Calandmonument en het Wereldmuseum richting De Spido (Haverondvaart) naar de Erasmusbrug.